Калин Митов, kalinux - кльонкове и стабилизирана дървесина

Калин Митов, kalinux

Kalin

Роден съм през 1972 в гр. Кюстендил, завършил съм инженер по изчислителна техника към ВМЕИ София, професионално се занимавам с програмиране. Риболовец съм от както се помня. В последните години преоткрих страстта си към красотата на дървесината и всичко свързано с нейната обработка. 

От 2006 г. изработвам дървени кльонкове за риболов на сом. Всеки кльонк е направен от цяло парче дърво, формата и размерите му са изцяло съобразени с индивидуалните особености на контретната заготовка. През 2008 г. разработих уникален модел пета, непознат до този момент в света на риболова. Тази пета, наречена surf намира в момента добри отзиви у нас, в Европа, Русия, Украйна и др. страни. Мои клиенти са риболовци от Франция, Германия, та чак до Грузия.

Другото ми хоби свързано с дървесината е изработката на ножове. Ползвам активно нож от най-ранна детска възраст. За мен ножът трябва да е задължително красив, но същевременно с добри работни качества. Обичам чистия дизайн, елементарните форми. Не харесвам повечето съвременни тенденции в дизайна, не харесвам грубото отношение към ножа. Ползвам собствени и чужди остриета по мой дизайн, а за дръжки предимно стабилизирани материали от дървесина, кост, рога и други.

Събирам и обработвам различи напливи, гнила и къдрава дървесина. От няколко години разработвам технологии за стабилизация на дървесина и по настоящем съм един от малцината в България с опит в това. Произвеждам и продавам стабилизирани заготовки за дръжки на ножове и други пособия, а от 2014 г и цяло ново направление кльонкове от стабилизирана дървесина. 

Повече информация за мен можете да намерите на моя сайт:

kalinux.com

Phone

E-mail: public_маймунка_kalinux_точка_com

klonk

klonk1

klonk2

knife

knife2

knife2

knife3

wood

 

other

 

other2