Антон Антонов

 

http://www.gadulkabg.com/images/drugi/Anto_gadulka.JPG

   http://www.gadulkabg.com/images/drugi/Anton_gadulka.JPG

Антон Антонов е роден през 1953г. в град Ветово, Русенска област. Майстор на гъдулки. Член на Задругата на майсторите на народни художествени занаяти и на Занаятчииската Камара.  

Първите  изяви като майстор на народни музикални инструменти са от регионално ниво.По- късно има участия в изложения в Национална изложбена зала с.Орешак, Търговище, София. С утвърждаването като майстор на народни музикарни инструменти представя изработените модели  в много национални панаири на занаятите, събори на танцовия и певческия фолклор-Златната гъдулка-Русе, Рожен, Копривщица, АЕК-Етър, с.Орешак, Разград.

Изработването на добра гъдулка е майсторлък, който не се учи за три дни. Антон е благодарен на вуйчо си, известния в този край Ветовски майстор и свирач Минчо Стойчев. От дете Антон е запленен от звуците, които излизат под сръчните пръсти на гъдуларя. И после решава и той да стане майстор, да прави такива вълшебни гъдулки, както вуйчо си. 

Според майстора трябва да чувстваш дървото, да усещаш музиката. Ако имаш тази дарба и следваш пътя на предците си, на майсторите, можеш да намериш верния път към сърцата на хората. А най-голямата радост на майстора Антон Антонов е когато чуе някой да свири на гъдулка, да си каже: „Тази гъдулка е моя!”

http://www.gadulkabg.com/

гр.Русе , 7015

ул."Н.Вапцаров"№15 , Бл. 18 , вх. Е , ет.2 , ап.6

GSM : 0889 520 663

GSM : 0876 606 716

e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

http://www.gadulkabg.com/images/gadulki/gadulka_orkestrova_viola.jpghttp://www.gadulkabg.com/images/gadulki/gadulka_orkestrova_AGATHE.jpg

http://www.gadulkabg.com/images/gadulki/gadulka_unosheska.jpghttp://www.gadulkabg.com/images/gadulki/gadulka_detska_goliama_550x190.JPG