ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Обща дължина отворен 220 милиметра отворен, 124 мм в затворено положение, дължината на острието 96 милиметра /според производителя е 94/ но то си зависи от къде и с какво се мери. Дебелината на острието е 3 милиметра в основата, Чирените са от G10, като го има в черно, оранжево и камуфлаж. Заключване - класически backlock= Теглото на ножа е 115 грама, което за нож с девет сантиметра и половина острие е отлично постижение. Стоманата е немска 1,2379, закалена в диапазона 59-61 единици по Рокуел.
Добро ревю на хубав нож. Благодаря!
При цената, която му искат си е направо без конкуренция в класа си. Разнасям го от около два месеца и съм напълно доволен. Трябва да се пази от ръжда, но с тази стомана си е така. Браво на пичовете от Манли.
Аз съм почитател на класическото черно, и като цяло всичко друго нещо не ми седи. Този е някаква лимитирана серия май за сега са само три бройки, но може и да го пуснат серийно като цвят, което не е лоша идея всъщност. Ако напускат и лимитирани серии на цветове и от разни други прахови стомани също няма да е лошо. Положителен пример в тази насока е Ендурата на Спайдърко - има я от доста стомани и във всякакви цветове.
И да попитам тъй като не съм имал нож от тази стомана - д2. Необходимо ли е да правя нещо по него с цел по - добра корозионна устойчивост? Четох за някакво полиране - какво се има предвид - минаване на строп ли?
the_shooter написа:Четох за някакво полиране - какво се има предвид - минаване на строп ли?
Не. Да се заглади/полира цялото острие. Според мен, няма нужда. Не е толкова ръждаема стомата. Ползвай си го спокойно, ако почне да корозира, тогава го мисли.
Здравейте, колеги! Бихте ли споделили коя от двете разновидности (според стоманата) е за предпочитане? Колебая се между CPM 154 и CPM S90V. Благодаря ви предварително за мненията.