pagoda
Готов съм да оспоря всяко твое твърдение. Кой от всички 10 ножа, които съм закалил- съм съсипал ?
Защо досега никой не ме е уведомил за това ?
Мога да изпиша хим. състав на всички ножове, които съм правил. За кой точно нож става дума ?
Имах един нож със съдържание на Въглерод 0,3 тегл. % и около 1 тегл. % Манган от "дамаска" стомана, който беше с HRC- 20 единици. След закаляване твърдостта беше HRC- 47- 48- този нож е с най- ниската твърдост, която съм постигал- но повече от тази стомана не може да се постигне- това е максимално възможната твърдост. (Ако е този колега- не зная какво повече би могъл да иска от стоманата, а ако не е- много моля да ме извини).
Всички други ножове, които съм направил са с отлични резултати спрямо стоманите. Silverman, както и останалите колеги могат да си напишат мнението- каквото и да е то.
Не приемам от теб обидните ти квалификации като "нагъл". Относно "Омазал хим. състав" това е НЕВЪЗМОЖНО да се получи: лабораторията работи с еталони, които са около 1000 ЕВРО бройката- и след всяко измерване на пробата- се измерват задължително еталоните- и на тази база се изчислява точният хим. състав в образците от машината.
Само човек, който си няма никаква представа как се прави хим. анализ може да твърди, че акредитирана лаборатория може да "омаже" хим. състав.
Явно в този форум има хора, които искат да ме злепоставят по някакъв начин пред останалите съфорумци- колкото и да се мъчите- няма да се получи с измислени клиенти, на които съм съсипал ножовете.
Колеги- по начина, по който подхождам към всеки детайл за закаляване- просто няма как да бъде допусната грешка нито от мойте колеги, нито от мен

Поздрави на всички