От fiebings използвам Pro oil и Leather dye - и двете на спиртна основа.
От Tandy - Eco-flo, взимам я от ледерхаус, Waterstain не мога да я намеря никъде другаде в Европа, освен в испанското tandy.
Но от там ми е малко сложна доставката.
Финиш на fiebings имам само резолен, разреждам го 1:1, че чист прави балони и няма оправяне после.
Лошото при него е, че ако наслоя /т.е. 2-3 ръце/, има тенденция да се пука и люпи.
Това според мен си е чисто pva лепило, доколкото знам и на tandy - Super Shene е аналогично на резолена.
От моите опити досега, стигнах до извода, че няма начин боя, която попива в кожата - да не пуска без финиш.
Единствено акрилните бои, които стоят като ужасна блажна боя върху кожата - не пускат. Но там проблемите са други - пука се, убива изцяло текстурата и усещането на кожата, стои откровено грозно с нея.
С финиша - при мен е малко сложно, защото - както и нагоре написах - ако наслоя, започвам да имам ядове с пукане, ако е само една ръка - не предпазва достатъчно и пуска.
Съгласен съм, че топенето не е най-добрият метод, става много хомогенно, без текстура, твърде съвършено някак.
Но зависи от продукта и изискването за краен резултат все пак.
Шеллакът е нещо, което бях позабравил като опция. Само съм чел за него и го зарязах, но като виждам резултатите от снимките - уау! Това си е висше майсторство, аз съм много далеч от подобни способности засега.
Удобно ли е да попитам дали и при него има тенденция към напукване, след като се наслои?
Относно безцветната казабланка - още днес ще се сдобия с едно шише.
Благодаря на всички, че отделяте от времето си по моя проблем!