Май проблемите ти са от това, че не спазваш технологията на нанасяне, написана на етикета:

За шеллака не съм имал оплаквания от клиентите да се цепи.
Не всяка боя е подходяща за аерограф. На опаковките на Eco-Flo Waterstain изрично пише, че не става.
Леленото масло не е добре да се използва върху кожа, освен ако изрично целтат ти не е да я втрърдиш необратимо, като полимеризира.wlad написа: ↑26 Юли 2020, 10:45... да питам за кафявото ленено масло - дали нанесено върху кожа ще придаде този хубав плътен кафяв цвят, както е на снимката?
Взех и това да обмислям - дали само с натурални масла и продукти не могат да се постигнат интересни цветове и текстури.
В интерес на истината - с течния парафин, който купих - се постига никак не лош шоколадово-кафяв цвят - естествено нито пуска, нито се напуква, продава страхотна мекота и еластичност на кожата. Не знам с лененото масло как би било ....
Отдавна сме коментирали това, но тук си има негови адепти, както и на течния парафин, който също не е добра идея, защото е с минерален произход.
Растително дъбената кожа лесно потъмнява, изложена на директно слънце - направо си хваща тен. Още малко по-лесно, ако я намажеш с някаква животинска мазнина (на мен най-добре ми се получава с Neatsfoot Oil), в краен случай с екстра върджин зехтин.