kr.bonev - сечива от обсидиан
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
Re: kr.bonev - сечива от обсидиан
Ех, жалко, че няма по нашите места находища на обсидиан...Може и с кварц(халцедон), ама не е същото...
"-Да помниш, че езикът на мъжа е като ножа – трябва да излиза от канията само да върши работа, а не за играчка. Щото е остър и може да се порежеш."
Възхитително!Не съм очаквала ,че по нашите ширини ,ще се захване някой да прави flint knapping!А, дали би се разделил с някое от остриетата? 

Е тъй е като рядко влизаш във форума
Faber est quisque suae fortunae
За съжаление, наистина влизам доста рядко във форума /няма причина, просто живота ме занимава с други щуротии
/
Но тръпката не е отминала и тези със сигурност не са последните! Така че живот и здраве ....

Верно има доста варианти, но обсидиана си е класика.Agarvaen написа:Ех, жалко, че няма по нашите места находища на обсидиан...Може и с кварц(халцедон), ама не е същото...
За съжаление съм се разделил с всички остриета, а и нямам маТрял за новиDakota написа:Възхитително!Не съм очаквала ,че по нашите ширини ,ще се захване някой да прави flint knapping!А, дали би се разделил с някое от остриетата?

Не вземай живота твърде на сериозно, жив от него няма да се измъкнеш !
Все пак, Краси... Ако те" засърбят"
пръстите и направиш острие, да се запиша от сега,за да бъде за мен. Може ли? А пък, ако ми донесат парче обсидиан междувременно, ще ти го пратя.
пръстите и направиш острие, да се запиша от сега,за да бъде за мен. Може ли? А пък, ако ми донесат парче обсидиан междувременно, ще ти го пратя.

Не вземай живота твърде на сериозно, жив от него няма да се измъкнеш !
-

МОЯТ ЛЪК - Българският форум за лъкове от естествени материали
Traditional Bulgarian Knives - Фейсбук страница за традиционни български ножове
Balkan Knives Bazaar - Балканска група за търговия на ножове!
Traditional Bulgarian Knives - Фейсбук страница за традиционни български ножове
Balkan Knives Bazaar - Балканска група за търговия на ножове!