Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия''

Организация, мероприятия, конкурси.

Модератори: Hof, Djigit, Rigor Mortis

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
tinko
Мнения: 2866
Регистриран на: 13 Яну 2010, 20:57
Обратна връзка:

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#61 Мнение от tinko » 28 Мар 2017, 23:00

Следя тематичните ножове и смея да твърдя, че предложенията не са тематични, т.е. не отговарят на определението "мезаджия" а се подхожда на принципа "абе правя тука един нож, пък може и да ме огрее или повече ножове по голям шанс". Това е мое мнение и не искам да става повод за спорове.
http://tinkoknives.com/ - за ножари

Аватар
kr.bonev
Мнения: 631
Регистриран на: 15 Апр 2013, 21:37

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#62 Мнение от kr.bonev » 28 Мар 2017, 23:25

tinko написа:Следя тематичните ножове и смея да твърдя, че предложенията не са тематични, т.е. не отговарят на определението "мезаджия" а се подхожда на принципа "абе правя тука един нож, пък може и да ме огрее или повече ножове по голям шанс". Това е мое мнение и не искам да става повод за спорове.

+1
Не вземай живота твърде на сериозно, жив от него няма да се измъкнеш !

vesko
Мнения: 1461
Регистриран на: 18 Сеп 2014, 20:13
Местоположение: Стара Загора

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#63 Мнение от vesko » 28 Мар 2017, 23:32

То зависи какво е мезето ,ако си заколил едно 100 кг прасесце ще ти трябва по големичък нож да си отрежеш ушенцето или пък пържолка от бутчето да го почистиш нарежеш и метнеш на скарата за мен това е истинско мезе. Ако си режеш само луканка и шпек може да го правиш и с по-малко ножче.
Няма смисъл да издребняваме ,защото пак ще има разсърдени и недоволни.

Аватар
tinko
Мнения: 2866
Регистриран на: 13 Яну 2010, 20:57
Обратна връзка:

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#64 Мнение от tinko » 28 Мар 2017, 23:42

В детайла се крие класификацията, бут, пържола и луканка може да се реже с боуи, брадва, финка, кукри, кама, слайсър, нож за хляб и много други, може и да се "ръба". Ама кат чуя мезаджия - първото е карбонов опинел или нещо много тънко сведено. Пак казвам това е мое мнение и не е задължително да важи за всеки.
http://tinkoknives.com/ - за ножари

Аватар
Тошко
Мнения: 1574
Регистриран на: 16 Апр 2010, 09:26
Местоположение: Бургас-Средец-за риба или в гаража търкам джелеза.

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#65 Мнение от Тошко » 29 Мар 2017, 06:23

Моето виждаме е такова.2,6мм. пълно скосяване и малко над 12см. острие.
Изображение

Аватар
Митев
Мнения: 1133
Регистриран на: 19 Сеп 2011, 17:44
Местоположение: Добрич

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#66 Мнение от Митев » 29 Мар 2017, 15:55

Тошко написа:Моето виждаме е такова.2,6мм. пълно скосяване и малко над 12см. острие.
Изображение
*THUMBS UP*
Если человек идиот -это надолго

Аватар
Acho
Мнения: 470
Регистриран на: 13 Фев 2015, 14:12
Местоположение: Харманли

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#67 Мнение от Acho » 29 Мар 2017, 17:30

Бе, вие ще ми кажете с к'во да си режа мезето.... ]:->
Шегувам се ей, да не ме за'апете сега *DRINK*
Ars longa, vita brevis.

Аватар
woody
Мнения: 7233
Регистриран на: 06 Дек 2008, 22:15
Местоположение: София

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#68 Мнение от woody » 29 Мар 2017, 19:37

И по мое мнение мезаджията трябва да е тънък. Може и малко по-дългичък по френски маниер. :D
Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]

TomHor
Мнения: 81
Регистриран на: 20 Мар 2016, 17:50

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#69 Мнение от TomHor » 29 Мар 2017, 21:49

woody написа:И по мое мнение мезаджията трябва да е тънък. Може и малко по-дългичък по френски маниер. :D
*THUMBS UP*

AVITOHOL
Мнения: 1036
Регистриран на: 19 Окт 2012, 22:21

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#70 Мнение от AVITOHOL » 29 Мар 2017, 22:42

Митев написа:
Тошко написа:Моето виждаме е такова.2,6мм. пълно скосяване и малко над 12см. острие.
Изображение
*THUMBS UP*
А стоманата според теб каква трябва да е ,защото домата също е мезе и ако ножа е от 65г например,ще се получи естествено ецване,моят първия мезаджия го правя от шх15 затова с него домат няма да режа :D ,базикам се ако е добре полиран и ако се подсушава няма проблеми

Аватар
Тошко
Мнения: 1574
Регистриран на: 16 Апр 2010, 09:26
Местоположение: Бургас-Средец-за риба или в гаража търкам джелеза.

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#71 Мнение от Тошко » 30 Мар 2017, 15:42

В случая този е от RWL34, но ако ще е за мен,бих избрал AEB-L или1,4112.

Аватар
woody
Мнения: 7233
Регистриран на: 06 Дек 2008, 22:15
Местоположение: София

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#72 Мнение от woody » 30 Мар 2017, 19:00

Лошото при рязане на домат или ябълка с ръждавейка е леката промяната на вкуса им. Поради моментното окисляване по всяка вероятност. Затова за плодове и зеленчуци и аз бих избрал неръждавейка.
Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]

Аватар
рундьо
Мнения: 667
Регистриран на: 01 Апр 2011, 19:49

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#73 Мнение от рундьо » 31 Мар 2017, 18:29

Според мен мезето расте на кокал,другото е гарнитура!
Стария вълк става за ташак на кучетата!

jjski
Мнения: 46
Регистриран на: 19 Юни 2012, 08:37

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#74 Мнение от jjski » 31 Мар 2017, 18:46

*OK* *DRINK*
рундьо написа:Според мен мезето расте на кокал,другото е гарнитура!

Аватар
danaec
Мнения: 1773
Регистриран на: 12 Авг 2009, 10:04

Re: Конкурс за изработка на нож под надслов ''Остър МезАджия

#75 Мнение от danaec » 31 Мар 2017, 20:49

рундьо написа:Според мен мезето расте на кокал,другото е гарнитура!
*THUMBS UP*

Домата е зарзават :D

Публикувай отговор