За брадвите
Модератори: Djigit, Rigor Mortis
-
Re: За брадвите
Абе Ифу,
Тая брадвичка не ти ли е в повече? Я помисли!
Тая брадвичка не ти ли е в повече? Я помисли!
За в повече, не ми е в повече. Ама ако обещаеш да ни дойдеш на свиждане у Бургаскиот диспансер лятото, обещавам да ти я подаря.
Изделия от кожа. Камшици, бижута, калъфи, аксесоари...
Какво виждаш се определя от това колко знаеш.
-

МОЯТ ЛЪК - Българският форум за лъкове от естествени материали
Traditional Bulgarian Knives - Фейсбук страница за традиционни български ножове
Balkan Knives Bazaar - Балканска група за търговия на ножове!
Traditional Bulgarian Knives - Фейсбук страница за традиционни български ножове
Balkan Knives Bazaar - Балканска група за търговия на ножове!
-
Ифо, ще и правиш ли сап скоро(тайно се надявам да я пробвам тая брадва)...?
-
Ама ако обещаеш да ни дойдеш на свиждане у Бургаскиот диспансер лятото, обещавам да ти я подаря.
Може ли такова нещо сега - чувствам се като детето на Кръстьо Лафазанов, който му каза - Да, ще ти купя сине играчки, разбира се, като порастнеш!
Не съм ходил до морска дестинация от 21 години, ама явно ще трябва да посетя Сниториума "Бургаското лоби"
По думи на очевидци обстановката е драстично променена, не че в София не е, но е различно. До лятото има достатъчно време - обещавам да се държа геройски 
Може ли такова нещо сега - чувствам се като детето на Кръстьо Лафазанов, който му каза - Да, ще ти купя сине играчки, разбира се, като порастнеш!

Не съм ходил до морска дестинация от 21 години, ама явно ще трябва да посетя Сниториума "Бургаското лоби"

kamen написа:Ифо, на тази брадвичка се слага къса дръжка и служи за премахване на чеповете, като се прави греда например. Точно с другият инструмент дето си снимал вървят комплект. С онова белиш кората, като запецне - изравняваш с брадвата. Трябват ти още трион, тесла пирони и едни "П" образни джаджи за свързване на греди и имаш всичко необходимо да си построиш навес, беседка или бунгало. Само дърва да има.

Значи съм я обещал на точния човек, щото като гледам как завзема и другите помещения - скоро ще му се наложи да си строи бунгало.

@ Гого, прати ми данни да ти я пратя утре, то се е видяло че няма да те прилъжем за свиждане.
Камене, пропущил си акълоподаващите елементи - и за землянка с тераса могат да дават идеи сеирджиите, без тях си е скука.
Бих казал че си почти прав.Ще допълня че по някои краища на страната я наричат "кривица".Служи не само за одялване на чеповете а за цялостна изработка на греди.Интересното е че биват два вида,лява и дясна.Сещайте се колко дялане трябва за да направиш греда 30x30 дълга 7 или 8 метра например.kamen написа:Ифо, на тази брадвичка се слага къса дръжка и служи за премахване на чеповете, като се прави греда например. Точно с другият инструмент дето си снимал вървят комплект. С онова белиш кората, като запецне - изравняваш с брадвата. Трябват ти още трион, тесла пирони и едни "П" образни джаджи за свързване на греди и имаш всичко необходимо да си построиш навес, беседка или бунгало. Само дърва да има.
Тази е за дясна ръка.baiivan3 написа:Бих казал че си почти прав.Ще допълня че по някои краища на страната я наричат "кривица".Служи не само за одялване на чеповете а за цялостна изработка на греди.Интересното е че биват два вида,лява и дясна.Сещайте се колко дялане трябва за да направиш греда 30x30 дълга 7 или 8 метра например.kamen написа:Ифо, на тази брадвичка се слага къса дръжка и служи за премахване на чеповете, като се прави греда например. Точно с другият инструмент дето си снимал вървят комплект. С онова белиш кората, като запецне - изравняваш с брадвата. Трябват ти още трион, тесла пирони и едни "П" образни джаджи за свързване на греди и имаш всичко необходимо да си построиш навес, беседка или бунгало. Само дърва да има.
1/5 от време за 5 бр. с еднакъв размер.baiivan3 написа:Сещайте се колко дялане трябва за да направиш греда 30x30 дълга 7 или 8 метра например.
За пушачите не е ясно.
Лява или дясна? - какво имаш впредвид, разлики в самото острие, или само в дръжките?
Аз ще отговоря, че по-лесно със снимки.magnus написа: Лява или дясна? - какво имаш впредвид, разлики в самото острие, или само в дръжките?

Снимките говорят сами.Едната страна е почти права спрямо острието.Доколкото знам всичко зависи от майстора който дяла с нея,дали е лечичар или десничар.Тази е дясна,както е споменато по горе.
Изясни ми се. Благодаря.
Не си бях задавал въпроса, 'що аджеба са изметнати на една страна.
@ifoo пак щрака по два пъти, иска повече да му завиждат
.
Не си бях задавал въпроса, 'що аджеба са изметнати на една страна.
@ifoo пак щрака по два пъти, иска повече да му завиждат

Мисля че бъркате- брадвата е за лява ръка. Там където е отнет материала на брадвата се отделят стърготините.