Правила на форума
Въф форума "Вижте какво и как направих!" се показват галерии със снимки на ръчно направени ножове, дръжки, кании и всякакви аксесоари за ножове от членове на форума. Покажете какво сте направили тук!
Не използвайте прекалено голям брой изображения, както и не публикувайте прекалено големи изображения, отнемащи много време за да се заредят.
Такива са изображенията по-големи от 200kb и размер по-голям от 600x600. Ако все пак се налага да въведете такова изображение, публикувайте го като линк!!!
Здравейте отново! Имаше известна пауза по технически причини, но отново съм на линия.
Откакто изчезнах не се случи нещо интересно - направих десетина Багаина, един-два канадеца и т.н.
Също така коригирах едно острие и му сложих дръжка:
Както и направих един нож за едно дете с ужасна съдба:
Аз не съм мързелив, аз съм енергоспестяващ!
За контакт: 0877 687 955 (Viber и WhatsApp)
Също така подготвих нов модел ножче. По принцип е базиран на ножче за дялкане на клечки и разни други неща, които се дялкат, но за мен това е идеално ножче за леки ежедневни задачки - да подостриш моливите в офиса, да отвориш някой пакет, да срежеш канапче, да обелиш ябълка, да гледаш отвисоко онези смотаняци, които нямат ножове (за последната задача е идеално! ). Стоманата, която съм избрал е 1.4112, закалено е на ~58HRc с крио. Засега са изработени четири ножа - три целенасочено и едно по грешка.
Ето и малко снимки и клипчета:
Прецизността е важна!
[img]http://
Междувременно спретнах и този нож. Моделът е ловен нож, стоманата е дамаск на Balbachdamast със стомани N690 и Nitro B. Закаляването е според спецификациите на стоманата - 1050С, след това 12 часа в азот, после темпериране на 190С, пак азот и пак 190С. Резултатът е ~61HRc, точно както си пише от производителя. Размерите по спомен са ~120/25/4mm. Трупчето е някакво стабилизирано дърво, но не помня точно какво и трябва да попитам. Ще бъдат направени два ножа, но нямаше време за другия. Готовият нож ще може да видите на пленера в Сопот. Засега ножът е свободен и скоро ще се появи по обявите за продажба.
Между другото, направих и две мини остриета от същата стомана, но с размери 70/15/4мм и вдлъбнати скосове.
След закаляването (лесната част) се започна Голямото Търкане. Маскирах се на китаец и прекарах един ден в извършване на монотонни възвратно-постъпателни движения, с цел постигане на удовлетворение.
Накрая мазохизмът ми достигна нови и неподозирани висоти:
След закаляването (лесната част) се започна Голямото Търкане. Маскирах се на китаец и прекарах един ден в извършване на монотонни възвратно-постъпателни движения, с цел постигане на удовлетворение.
Накрая мазохизмът ми достигна нови и неподозирани висоти: