Bark river knife and tool - BRKT

Обща дискусия за фабрично произведени ножове, фирми. Впечатления, снимки, коментари, тестове.

Модератори: Djigit, Rigor Mortis

Съобщение
Автор
Аватар
Любо
Мнения: 481
Регистриран на: 21 Фев 2011, 23:45

Re: Купувам Bark River Aurora

#31 Мнение от Любо » 24 Фев 2015, 20:51

Bradley написа:най-важното забравих да напиша - ако държи на бр човека -> http://www.knivesshipfree.com/aurora-lt ... t=alphaasc ето я по-добрата аврора - по-тънка и по-лека *THUMBS UP* *THUMBS UP* *THUMBS UP*
Елмаксовата Аврора също е от тоя тип. По - лека и по - тънка, което би трябвало да значи голям резак. Сигурен съм, че и в гората, да си дялкаш клечки, ще е много добра !?!

Аватар
batekrasi
Мнения: 196
Регистриран на: 28 Дек 2012, 22:51
Местоположение: يزين الخفافيش

Re: Купувам Bark River Aurora

#32 Мнение от batekrasi » 24 Фев 2015, 23:08

Мисля, че е време модератора да остави само първото мнение, а всички други да премести в една нова тема, напр. " Барк Ривър - всичко за марката" , или нещо подобно. Да може там да се развихрим със снимки и видеа. Много хора имат от тези чудесни ножове и много хора тепърва ще си вземат. Ще е полезно за всички да споделим мненията си.

Аватар
goldsmith
Мнения: 46
Регистриран на: 25 Авг 2010, 19:46
Местоположение: Шумен

Re: Купувам Bark River Aurora

#33 Мнение от goldsmith » 24 Фев 2015, 23:17

batekrasi написа:Мисля, че е време модератора да остави само първото мнение, а всички други да премести в една нова тема, напр. " Барк Ривър - всичко за марката" , или нещо подобно. Да може там да се развихрим със снимки и видеа. Много хора имат от тези чудесни ножове и много хора тепърва ще си вземат. Ще е полезно за всички да споделим мненията си.
*THUMBS UP*
Аз имам и едно барки браво EDC което също ме радва *become senile*

Аватар
batekrasi
Мнения: 196
Регистриран на: 28 Дек 2012, 22:51
Местоположение: يزين الخفافيش

Re: Bark river knife and tool - BRKT

#34 Мнение от batekrasi » 25 Фев 2015, 00:27

Ето малко снимки от преди 1 минута с кратко обяснение.
Оставих си само 3 Барка - Аврора, НортСтар Къстъм и Литъл Крийк. По форма на остриетата Аврората и НортСтара поразително си приличат. Аврората е с по-дълго острие, но като контури са почти еднакви. Дръжките им като форма също са еднакви. И там разликата е в размера. На Аврората е по-голяма, което предполага и много по-удобния захват в ръка. Извивката обаче която Нортстара има в цялостната си линия /като кобилица/ прави рязането малко по-удобно. Китката на ръката стои изправена и не се натоварва при една и съща работа. При Аврората за същото рязане китката се накланя и при продължителна работа се получава една умора в ръката. При Нортстара това напрежение го няма заради тая крива форма. Дано се изразявам правилно :) . Разбира се, за една луканка тези различия са просто незабележими. Става въпрос за рязане на нещо продължително. За носене на кръста Нортстара също е с една идея по-удобен. Не за друго, а защото е по-къс и на кръста е по-незабележим. А и се събира в повечето чантички. Аврората си иска по-голяма чанта. Това е безспорно. У околните Аврората създава противоречиви мнения. Според някои е странно защо носите обикновен кухненски нож със себе си. Нортстара е по-дребен а и с формата си дори изключва мненията ,че е кухненски. Но и за него ми се чудят за какъв чеп го мъкна.
Огромната разлика в двата ножа е стоманата. Аврората е с А2, а Нортстара е с 3В. И двата са достатъчно редки и си ги харесвам. Имал съм стотици ножчета, разглеждал съм хиляди в нета, но по-красиви от тях не видях.
Всичките им недостатъци обаче са избегнати в третия ми Барк - Литъл Крийк. Дребния просто е уникален нож. Полирал съм го по-добре от огледало и е наточен до перфекционизъм. Порязва те само докато го пробваш с пръст колко е остър. Освен това е миниатюрен и се носи в каквито и да е положения без проблем - и на кръста и в джоба и в чантичка и както си пожелаете. Всички го харесват и всички ми го искат. Мой приятел ловец твърди че с тая "оса" може да оправи цяло прасенце без проблем. Сух телешки суджук става на хартийки с него. За разлика от Аврората например, за която рязане на парченца 1 мм е трудна работа. Но пък Аврората реже хляб без проблем, докато с Литъл Крийка това си е мъчение - заради размера му :) .
В заключение ще кажа, че всеки нож си има предназначение, предимства и недостатъци. За това и всеки ножоман трябва да си прецени какво точно иска от ножа си. Но каквото и да искаш - Барк Ривър за мен е най-добрия нож. За съжаление цената му го прави почти недостъпен за много от нас и предпочитаме по-евтини ножчета. Но какво да се прави. Всички харесваме колите Бугати Вейрон ,но се задоволяваме и с Опел, Жигула и т.н.

П.С. - Нортстара е намазан със смазка, затова изглежда така :) Извинявайте за качеството на снимките ,но няма добра светлина в този час ,а не искам да ползвам светкавица.

Така или иначе си търся още един Барк - или Литен брор или Бушкрафтър. С единия от двата ще завърша търсенето на фикс ... Ако някой има - да пише на ЛС :-[

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображениеcom/-AvmRswbBioM/VOzfsv1WkGI/AAAAAAAABU4/fyismLObUcE/w711-h533-no/DSC018511

magnus
Мнения: 3398
Регистриран на: 27 Юни 2009, 10:38
Местоположение: Пловдив

Re: Bark river knife and tool - BRKT

#35 Мнение от magnus » 05 Мар 2015, 19:41

Много дребен малкия, към 2 санта от към дръжката му трябват, за да стане баш... ама то тогава по-добре гъни да си вземе човек, един от най-добрите по мое мнение в категорията си.

Аватар
Bradley
Мнения: 2865
Регистриран на: 30 Юли 2009, 11:21

Re: Bark river knife and tool - BRKT

#36 Мнение от Bradley » 05 Мар 2015, 20:06

малките ножове ги пукат освен да има и малки модели и за да могат да си правят хората комплекти от малка кания закачена за голяма кания

Аватар
RAZORBLADE
Мнения: 5208
Регистриран на: 06 Юни 2007, 20:01
Местоположение: BG
Обратна връзка:

Re: Bark river knife and tool - BRKT

#37 Мнение от RAZORBLADE » 05 Мар 2015, 22:06

Държал съм само една аврора, тази на Ицо - HD. Единственото, което ми се стори недостатък беше някак си прекалено изтъненият връх. Такъв връх трябва да се пази много при работа. Мое мнение. *DRINK*
Акълът в главата идва бавно и болезнено. Много е вероятно въобще да не се появи. Тогава ти остава само болката..........

http://nikovknives.com/
Изображение

Аватар
Bradley
Мнения: 2865
Регистриран на: 30 Юли 2009, 11:21

Re: Bark river knife and tool - BRKT

#38 Мнение от Bradley » 05 Мар 2015, 22:16

случва се, но нищо фрапантно

Изображение
Изображение
Изображение

Публикувай отговор