Рядко взимам отношение, но в случая ще направя изключение. От 14 години работя с подобни "железа" и доста често ми се налага да поправям "дизайнерските" решения, за да стане ползваем един нож. Понякога нещо дребно обезмисля, иначе не лошата идея. Естетика и функционалност често се разминават. Ножа е много добър, но има няколко конструктивни дефекта като всяка ширпотреба.
Това е кама за намушкване. Криминален модел и от него не трябва да се очакват чудеса.
Първи проблем:
Бабуна за отварянето е прекалено дълъг. Винта, който го държи е нестабилен при такъв лост. Самия бабун, при отваряне от ръба на джоба има навика да се оплита в плата от обратната страна. Не винаги, но за мен и единпът стига. Освен това е напълно излишен. Куката на "уейва" върши същата работа при отваряне с палеца и при отстраняването му се печели един сънтиметър дължина.
Самото острие е доста тясно и заточката е основно топорна. За мушкане не за рязане. Лично аз съм качил с два мм. нагоре вторичния ръб и съм заточил от него равномерно на плосък скос до долу. Острието става с 30 градуса остро като бръснач острие, което вече може да се ползва и за порезни техники. Върха леко съм го взел в последните 2-3 мм. като танто. Това го заздравява без да се отразява на пробивността и визията.
Последния проблем се оказа дръжката. Металните шини за разлика от острието реагират на потта в джоба лятото. Разглобих го и ги оксидирах едностранно от към пласмасовите чилени. Лично аз предпочетох за по сигурно да запълня отворите на половина с течен епоксид на бизон. Релефа се запази но металната шина вече не прави конденз и не влиза в контакт с потта. Единствено визията на сребристите отвори се загуби, но пак е по добре от ръждивите петна. Острието при почистване и подсушаване всяка вечер няма никакви проблеми с влагата.
Равносметката е един чудесен 15 см. нож. Заедно с дръжката се равнява по обсек с 20 см.-те остриета. Уейва работи вече без засечки. Острието реже и мушка еднакво добре и става да се обръснеш(пробвано е). Лятото при 40 градуса жега не се получават никъкви реакции по металните части докато е в джоба.
Остават два недостатъка. Щипката за джоба не може да се обръща (дори би трябвало да е двустранна по принцип) и няма отвор за въженце, но това вече няма как да се оправи.
След описаните промени вече е готов да бъде конфискуван на улицата от всеки полицай, който си го хареса

Затворен е чудесен кобутан, което също е пробвано.
Малка забележка. Когато е отворен има леко приплъзване от 0.5 мм. при заключването като се натовари рязко. Само потрепване, но може би е добре да се има предвит при натоварвания. Например 110 кг. човек от към върха.

Не бих искъл да си гилотинирам някой пръст, а при 15 см. острие, лоста е доста голям.
.