Борба....

Форум за бойни изкуства и всичко свързано с тактика при нападение и самозащита.

Модератори: Djigit, Rigor Mortis

Съобщение
Автор
MISHOK
Мнения: 116
Регистриран на: 03 Окт 2012, 10:13
Местоположение: Италия
CONTACT:

Re: Борба....

#16 Мнение от MISHOK » 28 Фев 2013, 21:16

Добра техника за уличен бой е бутането и бутанията. Не е нужно да сте някакъв натрениран специалист, а само да имате елементарно стратегическо познание. В днешни дни и особено на улицата хората заемат все грешни стойки. Едно рязко бутане и са на земята, а после от горе можете да биете здравата. Лично аз съм си разработил цяла система от техники за бутане понеже нямаме право да ги удряме. Пробвах ги и да ви кажа действат на 100%. Така го научих и моя колега с който сме заедно през цялата вечер да ги бута и от тогава няма проблеми, тресе ги в земята, като за световно. Хванете ли да бутате някого , след най-много 4-5 крачки е паднал, да не говориме, ако го бутате от заде или от страни.
Как да се пазиме от бутане ? Много просто - когато ви бутат просто отстъпвайте крак след крак, без да преплитате краката. Можете в крайна сметка след 2-3 крачки назаде да го завъртите бутащият ви и той да падне.
Аз лично ги хващам през кръста и започвам яко да бутам напреде и онези веднага падат.

Аватар
RAZORBLADE
Мнения: 5199
Регистриран на: 06 Юни 2007, 20:01
Местоположение: BG
CONTACT:

Re: Борба....

#17 Мнение от RAZORBLADE » 28 Фев 2013, 23:28

Мишок, ти направи инструкции по уличен бой направо, бе. По-добре да не се случва. Обикновено по клубове и дискотеки който си го търси си го намира. Който си седи мирно и си пие кротко нищо не му се случва.
Акълът в главата идва бавно и болезнено. Много е вероятно въобще да не се появи. Тогава ти остава само болката..........

http://nikovknives.com/
Изображение

MISHOK
Мнения: 116
Регистриран на: 03 Окт 2012, 10:13
Местоположение: Италия
CONTACT:

Re: Борба....

#18 Мнение от MISHOK » 01 Мар 2013, 13:31

RAZORBLADE написа:Мишок, ти направи инструкции по уличен бой направо, бе. По-добре да не се случва. Обикновено по клубове и дискотеки който си го търси си го намира. Който си седи мирно и си пие кротко нищо не му се случва.
Прав си , още няколко мнения и инструкциите са завършени. Не знам как е в БЪлгария, но тука могат да ти налетят без никаква причина. Поне това виждам почти всяка вечер. То това май идва и към нас. Седиш си , минава някой ядосан и те удря от заде без да те познава или да те е виждал някога. Другият момент е когато искат цигара от някой и онзи не им даде. МИналата седмица имаше такъв случай. Интересното беше че нападателя беше По; дребен, слаб и нисък, но такава тупаница му удари на един че оня едвам не падна. ПОсле се биха из улиците от заде и двамата по: слаби, леки и ниски набиха другите не двама , а трима така здраво че дойде линейка.
Та ръстът , килата и височината не винаги са решаващи.

Аватар
primkarq
Мнения: 1815
Регистриран на: 04 Окт 2008, 12:58
Местоположение: Фолкстън,Великобритания

Re: Борба....

#19 Мнение от primkarq » 24 Мар 2013, 13:18

Едно интересно филмче
Чукча - не читатель, Чукча - писатель :)

MISHOK
Мнения: 116
Регистриран на: 03 Окт 2012, 10:13
Местоположение: Италия
CONTACT:

Re: Борба....

#20 Мнение от MISHOK » 07 Май 2013, 21:54

Тук в съседното градче има един много приятен парк, край който минава голям воден канал. Намира се на 5км. от нас, та с колелото се разхождам до там, тичам и после се прибирам - идеалната тренировка.
Отивам вчера там и по едно време гледам колегата охранител Даниел тича, понеже живее до самият парк. Та потичахме заедно и после се хванахме да се побориме, понеже е тренирал около 8г. борба в България.
Та казвам ви това бореца си е страшно нещо. Стойката му стабилна, равновесие не губи, гъвкав, техничен не можеш да го свалиш лесно на земята. Правя сравнение понеже тука доста се поборих с хора дето не са тренирали борба. Та пак ви казвам - това борбата е страшно нещо. Та вчера така се поборихме и заприказвахме че вместо в 7 часа се прибрах в 9.30 часа по никое време.

BUTTON_POST_REPLY