Неписани закони или просто етика

Форум за форума. Съвети към организация, идеи за нови форуми и други.

Модератори: Djigit, Rigor Mortis

Съобщение
Автор
Аватар
woody
Мнения: 7211
Регистриран на: 06 Дек 2008, 22:15
Местоположение: София

Re: Неписани закони или просто етика

#61 Мнение от woody » 07 Юни 2016, 19:50

kova4ev написа:
Мишо, честит рожден ден и весел празник! Ти пръв, провлачено и с многоточие се изтропа отгоре ми, обяснявайки услужливо на хората, кои лекета как излизат. При това в безличното трето лице, наричайки ме просто „колегата“. Знаеш ми името..Когато ме разпитваше последно по телефона как да продаваш във форума на Шлосберг(bf.com), как се ползва PayPal пр. въпроси за онлайн-търговия ми говореше на „ти“.
Ники, извинявай за безличното "колегата". Малко лекомислен беше постът ми в това отношение. Освен това не знаех, че в Еци са недопустими препродажбите. От поста на Борката го разбрах. Тъй че, очевидно няма как да споменеш името на автора. Наистина съм се изтропал. Поемам си вината.
Ако мога да кажа нещо в своя защита, убеден съм, че когато човек предлага нещо авторско (колкото и условен да е този термин), добре е да спомене името на автора. Просто вътрешно убеждение. Това е причината поради която, когато продавам мой нож с чужда кания, споменавам от кой е правена.
Както и да е. В случая съм те наакал прибързано. Извинявам се отново. От теб съм получавал само добронамерено отношение и помощ. Кофти ти се отплатих. Пепел на главата.... ама това едва ли ще ти мирише по-добре.
Пътечка към сайта ми:............... http://www.mk-jewel.com/index-bg.html[/url]

Аватар
radula
Мнения: 133
Регистриран на: 10 Ное 2011, 22:27
Местоположение: Пловдив

Re: Неписани закони или просто етика

#62 Мнение от radula » 07 Юни 2016, 20:13

Иво, благодаря за добрите думи! И за граматическата поправка- благодаря! Всеки бърка, когато пише под въздействие на емоции. Ласкае ме факта, че ме "следиш" от началото на темата кога ще се включа. Ако позволиш- след препинателен знак слагай интервал. По-пригледно е, пък и така е правилно :D
Нещо си ми "набрал" от известно време, но не мога да се сетя къде и с какво съм нагазил в територията ти. Или нямам право да взимам страна и да имам отношение към някои неща?
Няма значение.
Приемам предупреждението за бан с цялата му сериозност.

Аватар
seiko
Мнения: 190
Регистриран на: 22 Фев 2015, 12:25

Re: Неписани закони или просто етика

#63 Мнение от seiko » 07 Юни 2016, 20:17

Колеги, хайде спрете се вече!!!

Намерете начин и се помирете! Всичко си има граници в крайна сметка, защото този спор се превърна в една безкрайна и никому ненужна свада.
Нямате представа, колко е тъжно да гледаш отстрани, как хора, колеги и приятели, които довчера с удоволствие са комуникирали помежду си, било виртуално, било наживо, сега скачат един срещу друг, като врагове.
Призовавам да възстановите добрия тон и като разумни хора да разрешите противоречията си. Всеки може да сгреши, всеки трябва да може и да прости, никой не е безгрешен на този свят. Няма по-мъжко нещо от това, да си признаеш грешката или пък да простиш.
Само си помислете, как по-нататък ще се погледнете в очите, когато се срещнете случайно или по време на някое форумно мероприятие.
Не ми е работа, а и не мога да отсъдя кой е крив и кой е прав, но пак ви призовавам в името на добрия тон и форумния дух, спрете се и се помирете.

Никой не печели от това, което се случва в тази тема, но бъдете сигурни, че всички губим!
Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание. Стивън Хокинг

Внимавай, като се бориш с враговете си, да не заприличаш на тях!

HonorBlade
Мнения: 26
Регистриран на: 25 Дек 2014, 00:46

Re: Неписани закони или просто етика

#64 Мнение от HonorBlade » 07 Юни 2016, 20:28

Браво, seiko! Смятам, че с този пост трябва да се сложи край на тази сага и да се приключи с темата! Всеки, вярвам, е направил своите изводи и може би е извлякъл своята поука.

Аватар
RAZORBLADE
Мнения: 5199
Регистриран на: 06 Юни 2007, 20:01
Местоположение: BG
CONTACT:

Re: Неписани закони или просто етика

#65 Мнение от RAZORBLADE » 07 Юни 2016, 20:31

Темата се заключва след час. Мисля, че нещата се изясниха вече.
Никола, нищо лично и от мен, просто исках да се формулират правилно условията на сайта и намеренията ти. Някои се усъмниха в намеренията ти, аз исках да знам какво всъщност се случва. В случая разбрах, че не можеш да препродадеш чужди изделия и да го упоменеш. Даже си играл по ръба на правилата на Етси както виждам. Казаха се някои грозни думи и нападки, надявам се, че повече няма да има недоразумения. За мен темата приключи, за да не се разрази втора, трета или не знам коя по ред пушалня.
Акълът в главата идва бавно и болезнено. Много е вероятно въобще да не се появи. Тогава ти остава само болката..........

http://nikovknives.com/
Изображение

Аватар
iivetsa
Мнения: 787
Регистриран на: 28 Дек 2008, 22:51
Местоположение: София

Re: Неписани закони или просто етика

#66 Мнение от iivetsa » 07 Юни 2016, 20:35

radula написа:Иво, благодаря за добрите думи! И за граматическата поправка- благодаря! Всеки бърка, когато пише под въздействие на емоции. Ласкае ме факта, че ме "следиш" от началото на темата кога ще се включа. Ако позволиш- след препинателен знак слагай интервал. По-пригледно е, пък и така е правилно :D
Нещо си ми "набрал" от известно време, но не мога да се сетя къде и с какво съм нагазил в територията ти. Или нямам право да взимам страна и да имам отношение към някои неща?
Няма значение.
Приемам предупреждението за бан с цялата му сериозност.
Весо,не съм ти набрал,няма за какво!Ние с теб сме просто едни познати,няма какво да делим!Просто дразниш с постоянните си еднотипни включвания,които обикновено са тенденциозни,ехидни и високопарни!В конкретният случай,просто не усети че не е момента да се изцвъкаш след мнението на Никола!Иначе си прав,всеки има право на мнение,още по хубаво ще е ако е обективно и безпристрастно!Интервали нямам намерение да слагам,предпочитам да си остана неграмотен,все пак форума е пълен с достатъчно грамотни хора :D !Аз не смятам,че темата ще навреди на взаимоотношенията между хората,по скоро се надявам да даде повод за размисъл и да се опитаме да променим нещата в правилната насока!Всеки,който се чувства засегнат или обиден от мен,има правото да се прави че не ме познава, в случай че се засечем някъде!Аз на никой за нищо не се сърдя,и не смятам че подобна тема е повод за драми! *DRINK* И за мен темата е приключена,бъдете здрави!

BUTTON_TOPIC_LOCKED